0

Shanghai major - ett försvarstal

Vi kommer till Kina på tisdag. Eventet ska börja på onsdag. Jag är lite missnöjd med det eftersom jag ville att vi skulle ha god tid på oss att förbereda oss. Jag ber om ursäkt till teamet, men vi kommer överens om att hinna göra det snabbt.

Vid kontakt med ansvariga Kinser får vi reda på att vi inte kan komma ännu. Tidigast onsdag morgon kan vi komma eftersom mattan på eventet inte är lagd ännu och kablage och liknande är inte draget. Vi accepterar att vi får gå upp tidigit för att förbereda
 
Vi kommer till eventet onsdag morgon. Börjar koppla upp våran utrustning efter att vi fick söka med ljus och lykta efter en plats till Niklas som han kunde sätta upp sina grejer vid. Snart inser att dom levererat en switch (Ingen router) till oss - men ingen internetkabel in i switchen. Samma sak har dom glort med cleanfeeden, vi har fått en encoder men vi har inte fått själva sladden som ska innehålla feeden. För er som inte begriper vad en feed är är alltså det allting som filmas på arenan, vi har ju inte egna kameramän med oss utan vi tar emot den från kineserna/engelsmännens feeds.
 
Vi krigar på om internet och feed halva dagen. Internet löser dom relativt snabbt, men feeden får fnas först tag på typ när det är ett game kvar den dagen. Feeden vi får saknar ljud. Vi är glada att vi kunna ens streama dock. 
Under den dagen fick fnas frågan om vi inte kunde streama imorgon istället..
 
 
Nästa dag har vi allting rullande, superbt! Nu hade man dock gjort någon förändring bakom oss. Hur ska jag förklara. Ungefär såhär fungerade det : Vi streamade allting till en relay som kinesiska officiella kunde kolla över (med fem minuters delay) och från den relayen gick det sen vidare till hongkong och vidare mot twitch.
Den här dagen ville Kineserna att vi också skule kollas, så vi inte gjorde något dumt, sen ville dom kunna broadcasta oss mot youtube vilket vi förstås förklarade att vi inte behövde. Men vi fick ändra key och helt enkelt acceptera det. Detta hände flera gånger under eventet (Jag tror sex gånger totalt) för att dessa keys och dessa kopplingar fungerade inte altid. Huh, dom fungerade nästan aldrig ska man väl säga. Som tur var twitch på plats och dessa fantastiska personer som hade hyfsade stressnivåer löste de problemen som uppstod för kineserna och då också indirekt för oss. Utan dem hade vi inte haft någon stream alls konstaterar vi i efterhand. 

Vårat system fungerade felfritt - men det som hände bakom gjorde det inte, Det var också det som var så oerhört frustrerande. Efter typ två dagar kom man och bytte switch men det hjälpte inte särskilt mycket, kanske något. Samtidigt hade vi drops i gamet, ibland jättesvårt att hitta games, och att surfa typ bara för att lägga upp en tweet var helt omöjligt. Vi bad om wifi, men det vi fick hade ungefär 95% downtime. Sista dagen "löste" dom dock problemet genom att ge oss ett wifi som var tillgängligt på groundfloor istället för högst upp i byggnaden som den vi använde.
 
Sen dag 3 så startade inget internet någonstans. Någon har alltså klippt? förstört? internetkabeln ut till marsTV bilen vilket gav en fördröjning på två timmar mer eller mindre.

Just ja, berättade jag att vi inte fick gå någon annanstans än på golvet. Vi fick ju inte ens gå till publiken. Ännu mindre röra oss där spelarna rörde sig. Dom fick inte heller röra sig på andra ställen. Alla var typ låsta till sitt golv. När folk i publiken ville ha autografer så fick dom typ 3 minuter, sen kom vakterna och tog bort folk.
 
Jag hade med mig kameran, redo att göra fler floor-intervjuer, ta mer bilder. Tyvärr fanns inte tiden då vi spenderade så mycket tid på att springa och jaga folk som skulle åtgärda våra problem. Dessutom kunde jag inte ens lägga upp saker på nätet då vi inte hade tillgång till den sortens surfing. Hade önskat att jag kunnat göra mer.
 
 
Bortsett från detta rullade det på bra. Eftersom olika saker fördröjde sändningarna så blev det dock långa dagar, det är sånt man får ta på events. Vi började runt 9.30 och slutade runt 12.00 som snitt. Vissa nätter blev det 3 och vissa blev det lite tidigare. 
Det har varit fantastiskt inspirerande att testa både Fnas och Haren på riktigt, och nu har vi lärt oss en del saker inför Manila. Ni får gärna lägga en kommentar om ni gillar Manila som idé, jag är nämligen sugen att producera något där också. Med lite bättre infrastruktur så borde det vara en fröjd i jämförelse, dessutom har man inte Perfect World som sin prodcent mera. Troligen aldrig mera, men vad vet jag.
 
Tittarmässigt har eventet varit lyckat, vi har faktiskt slagit tittar-rekord t.om för helsvensk sändning vilket känns jävligt roligt. Det har märkts att ni gillat contentet när det fungerade. Därför tror jag vi ska göra mer sånt här
 
Ledsen för alla som blev besvikna
 
Kim