0

En dag kvar, ett TI6 väntar för någon

 
 
 
2016-06-28 kl 12.00 sätter vi igång
 
 
The International 6 kommer att vara den högsta nivån av Dota2 som någonsin spelats. Det finns bara plats för sexton lag. Vissa blir direktinbjudna. Andra får kvala. Vi kommer att kika på svenskhoppet i kvalet.
 
 
 
 
Alliance - Det helsvenska laget som slitit riktigt hårt med att hitta tillbaka till sin forna glans, utan att riktigt lyckas. I dagsläget har dom samma uppställning som dom hade under TI3 - Egm och S4 är tillbaka. 
Kvalet har varit en berg och dalbana för Alliance, de började med att förlora flera matcher i rad och många räknade ut dem. Men sen plockade de games både mot Virtus Pro och Escape, som kändes väldigt starka båda två.

Alliance har spelare som kan nå den absoluta högsta nivån.  Loda är en legend på flera sätt, han har spelat hur länge som helst, han har varit en av världens bästa spelare, och nu är han nog garanterat sugen på att ni dit igen.
Han har sett riktigt bra ut under kvalet, med några sämre games, men generellt sett har han hållt en väldigt hög nivå.
 
Bulldog har fått visa upp sin Natures Prophet litegrand, men hjälten är inte riktigt optimerad för den här versionen. Hans stundtals giriga spel har visat sig vara nyckeln för att Alliance ska kunna vinna vissa games, men även hans batrider (om än girigare än S4's) har också fungerat.

Akke har inte haft den enklaste versionen av Dota2 tycker jag - hans styrka har varit Chen, Enchantress som inte alls har fungerat i den här versionen för alliance. Men han har mycket kvar att ge - det kommer krävas för att alliance ska ta sig vidare.
 
Både EGM och S4 har utan tvekan hittat toppformen stundtals under det här kvalet. Pass på för Rubick till EGM och en Ember Spirit eller Panda för S4.

Lagets prestation under kvalet ger jag 4/5 skägg, dom kan bättre men dom har fortfarande spelat finfint.
 
Escape gaming - tidigare kända som No Diggity, har slitit som djur för att få komma med i dom riktigt stora tävlingarna och återigen visar dom att dom kan - men hela vägen kommer handla om morgondagen för det laget.

Era är en av Sveriges bästa spelare på POS1. Han klarar av att ta rollen som den som farmar mindre om han plockar upp t.ex en Slardar. Hans Sven kan klyva motståndarna mitt itu mer eller mindre själv. Era har ett stort ansvar under kvalets sista dag.

Synderen är ryggmärgen i laget. En av dom supports som väljer att dö mer än vissa andra spelare gör. Men han plockar ofta smoke-ganksen själva och således med sin uppoffrande spelstil bereder plats för sina core-spelare. Där ska Qojkva naturligtvis nämnas som är en av dom bästa midspelarna som finns just nu i hela spelet. Han gör få misstag, och han är både bra på playmaking och att farma. 

Khezu i offlanen har varit både fantastisk och inte så bra den här tuneringen. Han visade under gårdagen att han har en fantastisk Timber som innan sett mer medioker ut. Khezu har en mindre heropool än vad som är optimalt, men å andra sidan är hans toppnivå riktigt riktigt hög. Passpå för Faceless void.
 
Yapsor har också varit delvis kass och delvis extremt bra. Han har spelat en Enigma som var eländes elände, där han (givetvis beroende på fler faktorer än han själv) inte alls fick en plats i gamet. Å andra sidan har han spelat andra hjältar med fantastiska resultat, där han visar att han håller den absolut högsta nivån för vad man kan önska sig av Dota2 just nu.

Jag ger laget 3/5 skägg i det här kvalet - Jag hoppas att få se mer balanserad lägstanivå från Yapzor och Khezu. Får vi se det så är det här laget utan tvekan värd 5/5 skägg.


AD Finem

Grekerna som tidigare hette LC (London Conspiracy) har verkligen visat hur livsfarliga dom kan vara. Madara är en nyckelspelare som - om han får rätt farm - och lite tajmig - mer eller mindre kan ta över ett helt game. Riktigt imponerande har det här laget varit. Frågan som jag ställer mig dock är om dom håller nu när det verkligen bara är dessa games kvar. De har slagit Alliance 3:0 i de senaste mötena, vilket betyder att de har ett mentalt övertag inför matchen mot Alliance. 

Jag ger AD Finem 4/5 skägg i det här slutspelet.
 
 
 
Predictions

Önskan: Alliance slår Ad Finem - Escape slår Ad Finem - Final där vi har en wildcard deltagare och en Ti6 invite. Således får vi med oss alla svenskar.

Vad jag tror är något annat. Tror Ad Finem kommer att vinna mot Alliance i första matchen 2:1 - sen tror jag att Alliance kommer besegra Escape Gaming och i finalen tror jag faktiskt att Alliance kommer slå AD finem med 3:2 - men bara för att det är en BO5 och jag inbillar mig att bans och picks kommer att påverka väldigt mycket - då till fördel för Alliance.

Oavsett så blir det fantastisk Dota2 - Vi ses på twitch.tv/drayswe klockan 12.00 CEST!